Wydrukuj tę stronę
poniedziałek, 14 maj 2018 12:12

Kulinarne spotkanie "Jaskółek"

Opublikowane przez

Dzisiejsze „Jaskółkowe”; spotkanie rozpoczęło się jak zwykle pytaniem, co u nas ostatnio wydarzyło się ciekawego i ważnego. Każdy opowiedział, jak spędzał majówkę. Potem udaliśmy się wszyscy do kuchni. Na początku przygotowaliśmy wspólnie przepyszne tosty, a następnie szykowaliśmy składniki na zdrowe desery. Do dyspozycji mieliśmy banany, gruszki, brzoskwinie, ananasy i płatki migdałów. Po raz pierwszy widzieliśmy i próbowaliśmy jak smakuje czerymoja. Mark Twain jadł ją na Hawajach i okrzyknął najlepszym owocem świata. Jej smak przypomina banana, ananasa, jabłka. Do deseru idealna! Były także jogurty, biszkopty i musli. Desery wyszły pyszne!!! Każdy mógł skomponować swój własny. Wielu z nas powtórzy ten kulinarny przysmak w domu. Po posiłku znaleźliśmy czas na wspólne zabawy w niebieskiej sali. Na koniec podsumowaliśmy nasz wspólnie spędzony czas. Do zobaczenia za tydzień!

Zajęcia kulinarne zostały zorganizowane dzięki wsparciu ROPS w ramach projektu „Smutki, lęki przeganiamy. Na nowe życie się nastrajamy”.